Verdens dag for bevissthet rundt autisme den 2. april

Publisert: onsdag 1. april 2009

WAADDen 18. desember 2007 vedtok FNs generalforsamling resolusjon 62/139, fremmet av staten Qatar. Den erklærer 2. april som verdens autismedag (World Autism Awareness Day (WAAD)) for all evighet. På den 62. generalforsamlingen til FN ble det oppnådd konsensus fra alle FNs medlemsstater.

Denne FN-resolusjon er en av bare tre offisielle sykdomsrelaterte FN-dager og vil bringe verdens oppmerksomhet til autisme, en gjennomgripende utviklingsforstyrrelse som berører flere titalls millioner mennesker. The World Autism Awareness Day oppfordrer alle medlemsstatene å treffe tiltak for å øke kunnskapen om autisme i hele samfunnet og for å oppmuntre til tidlig diagnostisering og tidlig intervensjon. Det uttrykkes videre en dyp bekymring for fremgangen og en høy andel av autisme hos barn i alle regioner i verden og de utfordringene det fremmer.

World Autism Awareness Day setter et sterkt lys på autisme som en økende global helsekrise. WAAD-aktiviteter bidrar til å øke og utvikle verdens kunnskap om autisme-epidemien og sprer informasjon om betydningen av tidlig diagnose og tidlig intervensjon. I tillegg feirer de unike talentene og ferdighetene personer med autisme representerer og er en dag der personer med autisme er hjertelig velkommen og omfavnet i samfunnet i arrangementer rundt om på kloden.

Ved å bringe sammen autismeorganisasjoner over hele verden, vil vi gi en stemme til de millioner av mennesker verden over som er udiagnostisert, misforstått og ser etter hjelp. Vennligst bli med oss i vårt arbeid med å inspirere medfølelse, inkludering og håp.

Fritt oversatt fra: http://www.worldautismawarenessday.org/

Les og mer her:
http://www.fn.no/fakta_om_fn/fn_kalender/verdens_dag_for_bevissthet_rundt_autisme